Stickning
 

Intressen   

Familjen
Katterna
Hönsen
Bilder
Länkar
Genealogi
Våra Anor
 
Stickning
Knitting
 
Övrigt
 
Hem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                

                               

 

Mina Räta och Aviga HändelserYKnit and Purl Happenings!  

 

 

Jag  kommer fr.o.m nu att lägga ut mina bilder och mina tankar direkt på bloggen.Vill du komma i kontakt med mig, så använd min mail:  

                                                     Tryck på nosen!

Detta linne från boken Dikt i maskor tänkte jag sticka. Mönstret är för litet för mig men man får väl öka på lämpliga ställen. Man stickar det på andra ledden vilket gör att man kan öka något varv här och där. Både garn och bok finns hos Britt till mycket bra priser!! Har du någon idé på ett utökat mönster hör av dig. Jag har tidigare stickat tröjan som finns längst ner på sidan och det tröjan passar men då stickade jag medvetet lösare än vanligt!http://www.3ug.se/brittandersson.html  

Jag har inte varit på latsidan vad det gäller stickning!( annat bör vi inte diskutera här och nu...) Fick lite garn från Halla, riktig Islandsull och har nu nystat ullen till garn(?!!) Lägg märke till ägget, det är nystat på ett stearinljus( har ingen nystpinne) och får på det sättet garnet att löpa från insidan. Mycket fiffigt! Det lärde Anne-Maj mig på kursen. Tröjan är nr14 som finns på Hallas hemsida.

http://www.abbta.se/island/12-14-18.htm

1 Maj

I väntan på syskon tar de "små" katterna Maja och Nora igen sig på altanen. Grannens Nisse jagar den och ylar så vi misstänker att han även vill göra dessa på smällen...som han gjort med mamman Wilma. Hon är nu så tjock att hon bara orkar gå en halv meter åt gången!

Inger hämtar mig för att vi skall åka till Forshaga och köpa grejer till stickmaskinen. Medge att vi åker ståndsmässigt!!
Söndag 26 april

Wilma skall snart ha kattungar. Det är såå mycket mage nu. Hon satt så här och sov! Så när som helst kan de komma!!

Lördagen den 24 april var det stick-kurs på Stick&Sy i Karlstad. Barbro lärde oss att sticka dubbelstickning (se nästa bild) Det var kul och tänk vilka sköna mössor det blir till vintern, bomull på insidan och ull på utsidan! Det var helt gratis och vi fick även kaffe och kaka. Tack Ann och Lena för detta! Den 24 maj har ny träff, då på museet. Alla välkomna.
Min dubbelstickning som skall resultera i en schal. Garnet från Garnstudio, det lyser om det!
Min tank (man blir lite miljöskadad när man hämtar mönster på internet. På svenska heter det ju LINNE!!) som nu är färdig. MEN är man stöpt som ett flöte, så är det inte alltid man kan ha allt... Denna är trots att det blev såå fin inget för mig. JUST nu....
Lite Opalsockor har det blivit...
T.o.m. Helena har fått ett par.
Vårschalen från Stick&Sy. Man gör den på 2 timmar och det går bara åt ett nystan! Härlig äppelfärg. Fast Helena tycker den borde heta spygrön.
Lördag 17/4 2004. Idag skall maskinen få en omgång, Inger Strid skall hjälpa mig få den att sticka. I maskinen sitter här ett tappert försök att sticka en fyrkant. Det fattas nålar, någon skena samt olja. Den är trög som en XXX.
Fredag 16/4 Den nyss påbörjade sommartröjan i Cotton Frisé. Hade tänkt ha den som bilstickar-tröja, men garnet löper inte lika lätt som man är van om man stickar vanlig ull. Det liksom kniper och drar. Jag får hela tiden ha koll.Fast så är det kanske för alla, jag har lite svårt för modegarn pga av det!

 

Mina Ekorrvantar som finns på Barbros hemsida.
Fredag 16/4 Min Erin-tröja skrider sakta mot halsen. Har nu börjat på arm-steekarna och jag har nu "några" varv kvar innan det är dax att "steeka" halsen. Det är faktiskt en TVtittar-tröja. Garnet verkar drygt.
Schalen är klar, men har ingen bra matta att spänna upp den på. I alla fall ingen som inte katterna känner till.... Nu har jag tummen och avslutet kvar av första vanten. Avslutet gör jag när hela vanten är klar, och tummen blir klar när mina korta stickor i björk kommer med båten från USA..
Nu har jag börjat sticka på min ERIN. Det är ett roligt mönster som hela tiden känns nytt. Jag har c:a 25 varv kvar tills jag skall börja med steekarna till ärmarna. Jag stickar med Ebenholz-stickor... Kan bara säga så här: KÖP!!!!!

Lördag 17/4 Nu har ja nått till steekarna

Sommarprojekt. Linne eller tank som det heter på engelska.

Den är stickad i Muskat från Garnstudio.

www.interweave.com/

 

 

 

 

 

Tvåändsstickning. Ett omöjligt projekt?? Inte alls. Efter kursen hos Anne-Maj Ling behärskar vi denna teknik!!

Se mer här!

Kände att jag var tvungen att lägga ut en bild på denna schal. Har skickat efter den från Kanada. Lättfattlig beskrivning och snabb leverans. Den är nu halvfärdig..

Kolla på andra snygga alster här:

http://www.fiddlesticksknitting.com/

 

12/3 Fick en en släng av nostalgi när jag hittade Helenas dockkläder. Jag stickade och sydde mycket till Skrållan, men Helena lekde mest med henne naturell om man så säger! Till min stora sorg! Jag satt på kvällarna och klädde upp henne men det hjälpte inte. Dessa vantar och sockor är gjorda på tunna "spetor" som min mormor använde förr. Troligen någonstans runt 1½mm

Den 6,5cm lång och 32m i resåren.

 

Detta är mitt nästa lite större projekt. ERIN ur Celtic Collection. Garnet från Jamiesson &Smith. Till denna tröja använder man 15 färger!!

 Nederkanten är gjord än så länge.

 

 

 

 

 

När man gör som man skall, så gör man en "swatch" maskprov. Det gör inte jag så ofta, vilket är lite slarvigt, men nu har jag gjort en!!
Vad vore livet utan en Tams?

Den blå är stickad i Hifa2 och den röda i Morjärvs 2-trådiga. Den röda gillar jag bäst för den blå påminner om de keramiska prydnadssakerna från ett Göteborgsföretag som var populära i slutet på 60-talet.

Här är några prov på de Opalstrumpor jag stickat. Garnet kommer från Danmark.

www.marknodesign.dk

Mitt mönster på Opalsocka.

Små stickat

Min Dikt i Maskor-tröja. Den är blå i boken men hösten klär mig bättre!

Garnet är Hifa2, det kommer från Hillesvåg.

Av resterna från tröjan ovan ,blev denna tröja till! Mönstret från Hemslöjden. Inte så lätt som det påstås i artikeln. Det är inte bara huvudets omkrets man skall hålla koll på!!