Genealogi
 

Intressen   

Familjen
Katterna
Hönsen
Bilder
Länkar
Genealogi
Våra Anor
 
Stickning
Knitting
 
Övrigt
 
Hem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                

Genealogi.

När jag började forska kunde jag inte sluta. Det låter enkelt, men när man sett i en bouppteckning att mamman i familjen inte hade mer än en klänning, och att en annan familj inte hade porslin till alla barnen. Då väcks en drivkraft att ta reda hur och varför blev det som det blev. Man kan lätt försjunka i fantasier om hur det såg ut i hemmen, fantisera över vad de åt, tänkte osv. Gustaf Frödings liv känner de flesta, men hans anor kanske inte är lika kända. Ta del av dem här!

Finnar har påverkat vårt liv mer än vad vi tror. Har man rötter i Värmland och mellan-Sverige, så har man nästan helt säkert i finne bland sina anfäder. Mina "första" finnar fanns i Östra Fågelvik, på gården Lindås och Finnbråten, tyvärr finns inget släktnamn på dem, men på gården bor fortfarande samma släkt. Sedan 1608!!

Jag har beskrivit några av våra anfäder i några Artiklar, de finner också här.

Här finns även en utredning om Lindås-finnarna i Skattkärr.

Med hjälp av mitt dataprogram för släktforskning, MIN SLÄKT, har jag gjort tabeller för våra mor-och farföräldrar. Jag hoppas att det skall var lättsökt. Våra Anor.

Hedströmssläkten har jag med hjälp av Per Ahlenius och Elisabeth Thorsell försökt att bena ut. Här finns Gunde Johansson. Elof Hedström var skogvaktare, och hans son Christian Hedström var Kronoskogvaktare till Geijer på Uddeholm. Alla som läst Valter Bergs "Svarta piskan" vet vem han är. Läs den boken! Elof Hedströms maka, Lena Jonsdotter *1715, kanske är identisk med Helena Stålberg. Fast som alltid, det går inte att bevisa eftersom Brattfors första kyrkböcker har brunnit. En bouppteckning handlar om denna familj; Bouppteckning.

Bergsmän finns det en del i släkten, jag har forskat en del kring Forshyttan.